Welkom bij Rebelz 

              het onzichtbare, wordt zichtbaar             

Preventie en Voorichting

Gastlessen voor jongeren op het  Voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs over Loverboys

In de gastlessen gaat het over de verschillende loverboy-methodieken. Hoe herken je , signaleer en handel je als jongere als jij of je omgeving hier mee te maken krijgt.

Maar misschien nog wel belangrijker, hoe maak je de kans zo klein mogelijk slachtoffer te worden van een loverboy.

In de gastlessen is er speciaal aandacht voor ontmoetingen via het internet en socialmedia. Hoe blijft het gebruik van internet en socialmedia leuk, hoe weet je met wie je chat,wanneer moeten je alarmbellen gaan en ken de risico's van het versturen en doorsturen van naaktfoto's.


De lessen zijn interactief en worden ondersteund door verschillende filmpjes.

*   De lessen zijn voor zowel regulier als speciaal onderwijs

Bijeenkomsten voor ouders en verzorgers over het thema loverboys of seksueel grensoverschrijdend gedrag

Deze bijeenkomsten kunnen gaan over loverboys, maar ook over andere vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in relaties of via internet en socialmedia. Weet als ouders en verzorgers welke vormen er van seksueel grensverschrijdend zijn, ken de verschillende termen, leer signaleren, maar ook hoe handel je in zo'n situatie. Wat zijn de Do's en Dont's.

Naast informatie halen op deze bijeenkomsten, kan je ook informatie delen als ouders en verzorgers.

Deze ouder bijeenkomsten kunnen aangevraagd worden door scholen, (jeugdzorg)instellingen of andere organisaties die betrokken zijn bij ouders en verzorgers van jongeren en/of mensen met een beperking


Training voor professionals

Trainingen op maat voor professionals  o.a. in de  (jeugd)zorg, hulpverlening, wijkteams, onderwijs, gemeenten enz. Hoe te voorkomen, signaleren en handelen bij loverboy-problematiek, sexting, grooming of andere vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag